Feest in de parochie van Deventer

JPEG - 984.3 kB
Ordination sacerdotale du père Willibrord van Ulft

Een groot aantal gelovigen, uit alle parochies in Nederland en uit de nederlandstalige parochie van Antwerpen (B), kwam op 29 juni naar Deventer om er het parochiefeest mee te vieren (Hl. Apostelen Petrus en Paulus - nieuwe kalender).

JPEG - 998.8 kB
Ordination du diacre Nicolas Lucassen

Vladyka Gabriël - uit Parijs overgekomen - verrichtte tijdens de Liturgie drie wijdingen: er werd een lezer, een diaken en een priester gewijd. Met Vladyka concelebreerden de aartspriesters Theodoor (van der Voort), rector van de parochie en deken van Nederland, en Serge (Sollogoub), de hiêromonnik Boris en de priester Luc (Gabriëls).

JPEG - 750.8 kB

De nieuw-gewijde priester Willibrord (van Ulft) zal gaan dienen in de parochie van Breda; de nieuwe diaken Nikolaas (Lucassen) in de gemeenschap van de Heilige Panteleïmon te Kollumerpomp en de lezer Philip (Turner) in St. Hubert.

Na de Pontificale Liturgie bood de parochie een buffet aan. En daar het stralend weer was en de bescheiden ruimte van de parochiezaal niet groot genoeg was om alle feest-vierenden te bevatten, werd al spoedig uitgeweken naar de straat in de gezellige binnenstad van Deventer.

Een gedenkwaardige dag voor de dekenij van Nederland.

JPEG - 1 MB
Mgr Gabriel entouré des nouveaux ordonnés
De gauche à droite: le lecteur Philippe Turner, le diacre Nicolas Lucassen, Mgr Gabriel et le prêtre Willibrord van Ulft.

Version Française (JPEG)

Retour haut de page
SPIP