Kerkwijding en Parochiefeest

JPEG - 36.1 kB

Op zondag 5 november 2006 vond de Kerkwijding plaats van de nieuwe kerk van de Orthodoxe Communauteit van de Heilige Georgios te Antwerpen.

JPEG - 67.1 kB

Zijne Eminentie de Aartsbisschop Gabriël van Comana deed de wijding, omringd door de aartspriester Theodoor Van der Voort, deken, de hieromonnik Boris Chapchal et de priester Luc Gabriëls, rector van de parochie. De relieken van het Heilig Kruis en van de Heilige Silouan van de Athos werden in het Altaar geplaatst. De Aartsbisschop wijdde ook vijftien antimensia voor verscheidene parochies van het Aartsbisdom.

JPEG - 70.7 kB

Vervolgens ging de Aartsbisschop voor in de Bisschoppelijke Goddelijke Liturgie in concelebratie met de aanwezige priesters.

In de Litanie van de Overledenen, evenals in zijn homelie, herdacht de Aartsbisschop de priesters en parochianen die zich hebben ingezet voor de Kerk in deze parochie, en “die ons zijn voorafgegaan”. Nog in zijn homelie benadrukte de Aartsbisschop het belang van deze nieuwe nederlandstalige Orthodoxe kerk in Antwerpen, hoe klein ook. “Waar twee of drie samen komen in Mijn naam, daar ben Ik in hun midden.” (Mt. 18: 20). Na de Goddelijke Liturgie waren er feestelijke Agapen.

Nog vele jaren!

Retour haut de page
SPIP